0706-04 97 14 karin@mannayoga.se

Interaktion. Vi kommer inte undan. Såtillvida vi inte bosätter oss off grid i skogen någonstans. Varje dag innebär möten med andra.

Oavsett hur vi känner oss och tar oss ut möter vi människor i affären, på jobbet, i familjens sköte.

I dag lämnade jag in bilen på service. Nej, det är inte det roligaste jag vet, det är det inte. Lång resväg i snöslask, lång väntetid och ett ganska stort hål i plånboken. Men jag bestämde mig för att vänta på plats för att slippa åka fram och tillbaka flera gånger samma dag.

I kassan visade det sig att personen som skulle ta emot min bil var märkbart irriterad på att personalen bokat in mig klockan elva, medan bokningsprogrammet sagt tio. Oj då, det var jobbigt, utbrister jag. Personen säger att det såklart inte är mitt fel. Nej, det är klart, säger jag, men jobbigt för dig att det kör ihop sig på det viset. Men visst var det bra då att jag var lite extra tidig?! Kanon, säger personen.

Vi har bondat. Vi har sett varandra i ögonen. Vi har bekräftat varandra. Det skapar en positiv känsla, känslan av samarbete. Det är detta jag menar med att flirta. Fånga upp stämningen, bekräfta personen du möter, lyft situationen lite. Fråga om råd och lyssna på svaret. Tacka för hjälpen. Bjud på ett leende. Det öppnar dörrar, det lyfter energin.

Mitt möte i kassan tog en trevlig vändning. Precis innan jag ska lämna disken frågar personen om jag skulle vilja äta lunch medan jag väntar. Ja, kanske det, säger jag. Varsågod, lämna fram den här lappen i restaurangen, så bjuder vi på lunchen. Nämen, tack, det var generöst, säger jag.

Jag är glatt överraskad, personen i receptionen är glad över att ha kunnat få vara generös. Och samtidigt får min bil den service den behöver.

Så lyfte energin en moddig tisdag i januari.

Share This