0706-04 97 14 karin@mannayoga.se

Karin

Bild: Magnus Bergström

Mitt namn är Karin Hilmarch. Jag började träna yoga under det tidiga 90-talet. Först lite sporadiskt och under åren mer och mer regelbundet och via kurser. I några år tränade jag Iyengaryoga för Leela Hansen på Göteborgs Yogacentrum, sedan Power Yoga för Susanne Rylander i Lerum, på gymyoga och på egen hand.

Sommaren 2009 gick jag min grundutbildning i Klassisk Hathayoga för Ulrica Norberg i Stockholm. Samma vinter kompletterade jag med gravidyogautbildning. Efter det har jag läst Klassisk Hathayoga och sedan gjort en överbryggning till RYT 200 (Registered Yoga Teacher enligt Yoga Alliance) ISHTA-lärare (se separat flik) och därefter ytterligare 300 timmar till RYT 500 ISHTA-lärare, med bland andra Ulrica Norberg, Sarah Platt-Finger, Mona Anand, Katrina Repka och ISHTAs grundare Alan Finger som lärare.

2012 startade jag tillsammans med min goda vän Jessica Humleklo Yogastudion Stenkullen. Stenkullen ligger i Lerums kommun ett par mil utanför Göteborg.

Vi huserar en gammal skola från tidigt 1900-tal. Det är enkelt och charmigt, väldigt anspråkslöst men med mycket atmosfär.

Efterfrågan på kurser ökar stadigt och vi expanderar sakta men säkert.

Det känns härligt att fler och fler kan få ta del av yogans verktyg och införliva dem i sina liv. På det sättet kan fler och fler få en rikare palett att måla sin tillvaro utifrån.

När jag inte undervisar i yoga är jag musiklärare en dag i veckan. Ibland tar jag solouppdrag och hoppar in på små jobb som musiker. Tidigare har jag jobbat som musiker i Lerums församling under ett antal år tills yogan krävde mer utrymme. Sång är mitt huvudinstrument.

Sedan 2015 är jag även utbildad Feng Shui-konsult och utför konsultationer för hem, trädgård och arbetsplats för att hjälpa till att skapa miljöer där livsenergin kan flöda på ett sunt sätt. Man skulle kunna säga att det är som yoga för de miljöer där du vistas. Om du är nyfiken kan du kolla på Svenska Feng Shui-förbundet.

2017 utbildade jag mig till doula. En doula stöttar och finns till hands för födande kvinnor och par. Graviditeten, förlossningen och tiden omkring dessa kan vara omvälvande. Det känns fint att kunna få vara ett stöd för den som önskar. Vill du veta mer om detta, gå in på ODIS hemsida.

Jag har en stor familj – fem barn, varav fyra vuxna och en sladdis – och bor på landet med man, katt, får och odlingar.

För att hålla balansen i livet är det numera självskrivet med yoga och meditation på daglig basis för mig.

Kontakta mig gärna via formuläret nedan!

10 + 13 =

Share This