0706-04 97 14 karin@mannayoga.se

Vi blir till, föds, växer upp, mognar och… förändras. Alltid detta, förändring. Vi ser inte ut som vi gjorde för några år sedan, vi tänker inte som gjorde, vi känner inte likadant. Vi har inte samma behov.
När vi väl insett allt det där kommer det blir det så tydligt att vi måste hitta en strategi att förhålla oss till förändringen.
Vi kan spjärna emot. Kan funka ett tag, sen blir det plågsamt när vi inser att förändringen sker likväl, men att vi känner sådan smärta när vi till slut måste släppa taget.
Vi kan släppa taget helt och driva med vinden. Kan funka. Ett tag. Tills vi inser att vi lämnat allt ansvar till omständigheterna och känner oss som en liten, liten farkost på ett stormigt hav.
Eller vi kan mobilisera vår inre förmåga att möta förändringar. Vi kan koppla på nyfikenheten. Våga vara i osäkerhet ett tag tills det har utkristalliserat sig vart vi är på väg. Spännande! Vad ska hända i mitt liv? Vilken är min uppgift? Vilka människor kommer jag att möta? Vad kommer jag att lära mig?

Vi kan ta egna steg för att leda oss själva i en riktning som känns lovande. Sträcka ut handen till en människa som vi vill lära känna. Söka en utbildning i något som vi vill lära oss mer om. Lyssna mycket noga på våra egna och andras behov och svara upp mot dem.

Vi kan ta ansvar. Hjälpa till. Engagera oss. Njuta av livets alla gyllene stunder; att få äta när vi är hungriga, sova när vi är trötta, hålla den vi älskar i handen.

Chi/prana är livskraft.Förändring är chi/prana i rörelse.

“Är det förändring jag skådar i fjärran? Jag inväntar den med ett upphöjt lugn.” Foto: David Clode, Unsplash

Och apropå förändringar; från och med nu kommer jag inte längre att blogga för Nordic School of Feng Shui, utan om du vill läsa mer av mig kan du vända dig till min blogg här på Manna Yoga. Där kommer det att sporadiskt (det vill säga när jag har tid och lust:)) dyka upp reflektioner, förundringar, upprördheter, insikter och yogatips. Kanske intervjuer med spännande människor. Väl mött här!

Karin Hilmarch, på väg in i en ny fas

Share This